Verschillende soorten webdesign

webdesign

U hebt waarschijnlijk de menu’s op veel websites gezien. Met talrijke extensies kunt u extra menu’s hebben die met één klik kunnen worden gewijzigd. Dit soort extensies wordt een Plugin genoemd en ze zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Er worden plugins ontwikkeld met functies zoals timers, feedbackformulieren, input capture, flexibele lay-outs en nog veel meer. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er onmiddellijk beschikbaar is via sommige plugins.

Web Ontwerp Elementen

Er zijn een paar sleutelelementen waaruit een webpagina is opgebouwd. Waarschijnlijk heb je de term Template Monster al eens gehoord. Misschien weet je ook wel dat een template een kant-en-klare pagina is waar je “drag-and-drop” in kunt. Dit is een heel hoog niveau overzicht van het proces.

Web Ontwerp Lay-outs

Er worden veel verschillende soorten lay-outs gebruikt en uiteindelijk zal de keuze voor een bepaalde site afhangen van het aspect van de site die u ontwikkelt en bouwt. Een van de beste soorten lay-outs om te kiezen is het raster. De lay-out van een krant is bijvoorbeeld een horizontale lay-out. Een webpagina die gebruik maakt van een combinatie van een horizontale lay-out en een raster kan een zeer krachtige vorm van webdesign zijn.

De meest voorkomende soorten lay-outs die door webdesigners worden gebruikt zijn de enkelvoudige kolom, de meervoudige kolommen, de tweekolomsindeling en de driekolomsindeling, zoals die hieronder. U kunt ook kiezen voor een combinatie van twee of drie van deze om uw website een enigszins unieke uitstraling te geven die hem onderscheidt van de concurrentie. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een enkele kolom of een drie kolommen layout. Als het een meer complexe lay-out is, kunt u een heel menu onderaan een enkele kolom toevoegen.

Zorg ervoor dat de pagina’s op uw site gemakkelijk te navigeren zijn. In relatie tot de bovengenoemde webdesign lay-outs, wilt u misschien het gemiddelde van de hoeveelheid kolommen op uw site of misschien de horizontale of verticale stijlen die u worden aangeboden. Dit zal het gemakkelijker maken voor uw klanten om hun weg te vinden op uw site.

Beheer van de inhoud

Zodra de lay-out klaar is, begint het content management. Simpel gezegd betekent dit dat u inhoud aan uw site toevoegt. Dit kan op een aantal manieren gebeuren.

Meestal bestaat het inhoudsbeheer gewoon uit het toevoegen van uitnodigingen voor inhoud. Dat wil zeggen dat als een bezoeker een artikel op uw site interessant vindt, hij een link voor aanvullende informatie te zien krijgt. Zo kunnen ze zich gemakkelijk aanmelden en het artikel op hun eigen blog, Facebook-pagina, MySpace-pagina, enz. plaatsen. Vervolgens kunnen ze zich aanmelden voor meer informatie en kunt u doorgaan met het leveren van verse inhoud aan hen.

Bovendien kunt u uw klanten in staat stellen om de inhoud die ze van u ontvangen aan te vullen. Dit kan op een aantal manieren, zoals het doen van een RSS-feed en deze publiceren aan het publiek, afhankelijk van de inhoud op uw site. Een andere manier om toegang te krijgen tot de inhoud is via software zoals WordPress of Joomla.

Blogs zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen. Vaker wel dan niet zijn ze ook een geweldige manier om uw producten en interesses aan de man te brengen.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende soorten inhoudsbeheer. Het is zeker een proces dat elke site ontwerper moet vertrouwd zijn met. Hoe beter dat uw sites eruit zien en functioneren, hoe minder verkeer je zal sturen naar het bedrijf dat eigenaar is van de site. Dus de content management tool zal helpen om ervoor te zorgen dat u de beste blootstelling en de resultaten mogelijk uit de tijd die u besteedt aan het creëren van kopieer-en design te krijgen.