Wat is vol?

Mosaic Alien On Wall

Indringers kunnen uw netwerk verstoren door legitieme gebruikers te infecteren en gegevens te beschadigen of te vernietigen.

Full Disk Encryption (FDE) is een goede maatregel om uw gegevens te beveiligen. Het gebruik van volledige schijfversleuteling vermindert het risico op gegevensdiefstal in vergelijking met low-end versleuteling.

De MSC-standaard, een specificatie van de Microscopic Companies Standards Council (MCSC), definieert coderingsmethoden die kunnen worden gebruikt in coderingshardware. Versleutelingsmachines die gebruikmaken van de MSC-standaard zijn goedgekeurd door de IEMA Security Standards Council (ISSC), een organisatie die certificering voor versleutelingshardware levert, en wordt gevolgd door 50 organisaties over de hele wereld.

Het MDC-bulk van de MSC-standaard heeft betrekking op blokversleuteling. Het deel dat zich bezighoudt met media-encryptie laat operaties onbekend voor externe gebruikers die geen toegang hebben tot de gegevens. Betrouwbare en consistente codering is vereist om vertrouwelijke gegevens te beveiligen.

De MDC houdt zich ook bezig met media die zijn versleuteld en met software die helpt bij het versleutelingsproces. Deze bewerkingen zijn vergelijkbaar met de methoden die worden gebruikt bij e-banking en bieden een reeks regels voor hoe de gegevens worden versleuteld en opgeslagen. De structuur van de gegevensversleuteling is omgekeerd, wat betekent dat de bewerking van versleutelen en ontsleutelen omgekeerd is. Tegelijkertijd is het herstel van encryptiesleutels gestandaardiseerd over de computernetwerken.

De eerste publieke release van de MDC was in 1991, toen 86 applicaties illegaal werden gekopieerd en door Microsoft als freeware werden weggegeven. In 1993 betaalde Apple het recht om de technische ondersteuning en marketing van het besturingssysteem en de Macintosh te distribueren. In 1995 kocht Sun Microsystems KeyToCorp, de nieuwe eigenaren van versleutelingssoftware, inclusief de fabricage en ondersteuning van versleutelingsmachines.  ICT beveiliging

Vanuit militair oogpunt zijn ipherments en codesignatures altijd belangrijk geweest. Cryptografie wordt gebruikt in satellietnavigatie en communicatie, en in vrijwel alle industrieën en bedrijven. Informatiebeveiliging is een algemene term die verwijst naar de bescherming van materialen of informatie op internet. Cryptografie mag alleen als export worden gebruikt als de beoogde ontvanger veilig blijft.

Cryptografische versleuteling beschermt bijvoorbeeld het verzenden van beveiligde e-mail. Het biedt geen bescherming tegen het ontvangen van dergelijke e-mail. Bij de beslissing om al dan niet encryptie te gebruiken, moeten andere factoren een rol spelen. De sleutel tot succesvolle codering ligt in de keuze van de sleutel. De sleutel is de sleutel waarmee u een bericht of bestand kunt versleutelen of ontsleutelen. Om ervoor te zorgen dat de sleutel veilig is, mag u deze nooit in een spaarvarken bewaren. Bewaar het in plaats daarvan op een van de veiligste plaatsen, zoals een kluis. Sommige mensen zouden zelfs kunnen zeggen dat u uw privésleutel moet weggooien als u deze verliest. Deze houding is te extreem. Als u uw privésleutel verliest, kunt u uw bestanden nooit meer ontsleutelen. Als je de gegevens echt wilt vernietigen, moet je gewoon een nieuwe kopen.

Verschillen tussen codering en hashing

Iets decoderen met behulp van codering is vrij eenvoudig. Er worden twee sleutels gebruikt in het proces. Eén sleutel is openbaar en bij iedereen bekend. De andere sleutel is privé en verborgen.