Hoe 3D-print je alles!

Free Gratis stockfoto met 3 dimensionaal, 3d render, abstract Stock Photo

Zo kunt u alles 3D-printen! Van bureau’s tot huizen, 3D-printers maken het mogelijk om dingen uit het niets te maken. Maar hoe kun je nu precies alles 3D-printen? U denkt misschien: “Welke printer zou ik kiezen met al die mogelijkheden?” Nou, het maakt niet uit welke printer je kiest – je creativiteit is de enige limiet, zolang je maar een printer hebt! Hier leest u hoe u alles kunt 3D-printen met elke vrij verkrijgbare 3D-printer.

Wat is 3D printen?

3D-printen is printen met behulp van 3D-printtechnologie. Het is het proces van het maken van 3D objecten met behulp van print technologie.

Hoe 3D-print je alles met een printer

Om met een printer te printen moet je een machine hebben die driedimensionaal kan printen. Je kunt een chinees xerox apparaat gebruiken, een macbook/iPad, een iphone, of een computer. Het is belangrijk om een printer te kopen die ontworpen is om in drie dimensies af te drukken. De meeste bedrijven maken een speciale versie van hun producten die in drie dimensies kan afdrukken, maar u moet kijken naar de prijs en de functionaliteit van de standaardprinter (meestal de printer die u koopt). De printkop kan elk type machine zijn, inclusief Inleiding tot 3D-printen door Jacques Cousteau, Het Grote Ontslag, en meer. Voor meer informatie over hoe te 3D-printen met een printer, zie deze post over 3D-printen op een breadboard.

Hoe 3D-printen met PrintrBot

PrintrBot is een software waarmee je alles kunt 3D-printen. Je kunt het gebruiken om meubels, plastic speelgoed, plastic zakken en meer te 3D-printen. Het kan ook 3D-printen van zeegezichten en meer. Het belangrijkste verkoopargument van PrintrBot is dat je heel veel materialen kunt printen. Een papieren lunchbox kost misschien een paar prints, maar een 3D-geprint exemplaar gaat door de molen. Het grootste nadeel van PrintrBot is dat het geen online service heeft. Als je een project voor een klant wilt printen, zul je de software moeten kopen en de verschillende softwarepakketten moeten installeren en aanpassen. Maar als je gewoon een paar ontwerpen wilt printen, is er ook de optie om ze te 3D-printen op een papieren Bazooka.